Powered by Blogger.

Vi har flyttet/ Our new home

Saturday, April 16, 2011

Nå har vi endelig tatt over leiligheten, og jeg skal ta masse bilder underveis! Vi starter med litt førbilder, så tenkte jeg at dere skal få daglige oppdateringer fra prosessen med å forme drømmeleiligheten. Høres ikke det bra ut? Utgangspunktet vårt er en 57 kvm stor bygårdsleilighet i hovedstaden, og består av gang, stue, bad, kjøkken og ett soverom.
Stuen er på 25 kvadratmeter og har to store krysspostvinduer som er typisk for bygårder som er bygget på 1890-tallet. Taket går helt ned i vinduene, og vi satser på at taket er senket. Derfor skal vi rive dette og se om det originale taket med rosett og stukkatur befinner seg over.
På gulvet er det eikeparkett. Vi vurderer å slipe den ned. Noen som har erfaring med å behandle parkett med noen type olje eller lakk med hvite pigmenter i?

I hjørnet til høyre er det brannmur med pipeløp. Her skal vi se om vi finner den originale teglsteinen under. Kanskje setter vi inn peis her også etter hvert, aller helst en gammel kakkelovn som hører til stilen, men prisen på slike er litt avskrekkende- rundt 60.000 kroner!


Kjøkkenet skal få linfargede vegger og rutete gulv. Innredingen skal også få seg et malingsstrøk i første omgang, så blir det kanskje integrerte hvitevarer, porselensvask og nye fronter etter hvert.
Soverommet har godt med oppbevaringsplass. Både vegger og skap skal males med kalkmalingen fra Pure and original i fargen River silt. Gulvet skal males med fransk grå gulvmaling. Jeg har også kjøpt inn de lekreste gardiner fra Home and cottage som skal opp i vinduet på motsatt side.

No comments:

Post a Comment