Powered by Blogger.

Dette fant vi bak gipsplatene på veggen/ Demolition!

Sunday, June 12, 2011

Dere trodde kanskje vi var ferdige med å pusse opp her? Vel, det trodde vi også. Inntil vi skulle fjerne takbjelken som lå under stukkaturen. Da fant vi rupanel under strie, tapet, to lag gipsplater og glassfiberstrie. Døren som førte ut til gangen er nå fjernet, og dørkarmen må også bort da den gamle døråpningen er høyere enn den nåværende. Her tenker vi å la det være teglstein på begge sider der man går inn i stua. Dette er nemlig en bærevegg som går gjennom hele leiligheten, så den er av original tegl. De tre andre veggene i stua skal også strippes. Mulig vi beholder en av veggene i den originale rå, brune fargen, de andre blir hvitmalte.
Nå har vi strippet den ene veggen i stua, og kom dessverre over en ekstra døråpning som fører inn til badet. Denne må tettes med nytt rupanel før alt blir malt hvitt.
Med denne rivingen melder et nytt prosjekt seg; gulvet. Vi vet det er tregulv under parketten, men er usikre på hvilken stand det er i. Naboene har fint tregulv, men det bør ikke bety at vi har det samme. Siden vi har tatt bort gipsplatene på veggen, går ikke parketten helt inn til den originale veggen. Så enten må vi legge en tykk list, ellers må parkettgulvet fjernes. Gulv er også et tema på kjøkkenet om dagen, for vannskaden der er større enn vi hadde trodd, så det rutete gulvet må dessverre rives. Her snakker vi totalrenovering gitt!
Mye herlig tapet dukker frem under gipsplatene! Her en panelvariant. Bak sees døråpningen som lå skjult under veggen. Den er isolert med både ny og gammel isolasjon. En eller annen type hamptau ser det ut til at det har vært originalt. Vi trodde først det var døde mus!

No comments:

Post a Comment