Powered by Blogger.

Interiørshopping i Brussel/ Interior shopping in Brussels

Thursday, September 1, 2011

Dagene har gått i ett her i det siste, med oppussing av leilighet og jobbing med ny blogg. Derfor har det vært litt stille på bloggen, men jeg har samlet opp mye jeg vil fortelle dere, så nå håper jeg det blir noen innlegg fremover! For å begynne med det første først! Jeg fikk Paris-tur i gave av samboeren som førjulsgave i fjor, og nå har vi endelig fått vært der :) Det ble først tre dager i Brussel før vi tok toget videre.
Duften av belgisk sjokolade snor seg gjennom trange brosteinsgater i denne herlige byen som er akkurat passe stor nok til at du kan bruke beina som fremkomstmiddel. Parisisk stemning i mindre skala, kan man kanskje si. Og de fleske snakker også fransk. Hvis du aldri har tenkt på Brussel som noen ferieby, så tenk om igjen. Brussel har blant annet TinTin, øl, Grand place og belgisk vaffel. Prøv også moules frites- blåskjell med chips. Dette er nasjonalretten i Belgia. Loppemarked på Place Jeu de Balle om formiddagen er også noe å få med seg. I gaten Rue de Blaes som går fra plassen ligger det en rekke herlige interiørbutikker.
Litt interiørshopping fikk jeg også dratt med Geir Arne på. Den fantastiske butikken K.Loan i Rue de Blaes var dessverre stengt da vi var der, men jeg la ansiktet inntil alle vinduene rundt butikken, så jeg fikk en god titt allikevel! Fikk tatt noen bilder også, men den var mye gjenskinn.
125 rue de Blaes er flere etasjer med brukt og antikk. Her er det alt mulig rart, fra gamle jernporter til bilder, sifoner, møbler og kuriosa. Det er flere antikkhandlere som deler dette lokalet, så utvalget er stort. Veldig morsomt å gå og titte her, det syntes selv kjæresten!
Jardin Botanique- botanisk hage- er et grønt pustehull litt nord i byen. Hotellet vi bodde på lå ikke langt herfra. Jeg lager et eget innlegg om hotellet senere, for det var veldig billig og bra, og ikke minst fint innredet!
Et belgisk konditori er vel verdt et besøk og kanskje en tur på sjokolademuseum frister?
Til slutt et par bilder fra en interiørbutikk jeg ikke husker navnet på, men uansett veldig inspirerende! Den lå også i Rue de Blaes.

No comments:

Post a Comment